header-photo

A Edimburg es parla català

I aquí la prova:


Atenció: ovelles sueltes

Si feu ruta en cotxe, cap el nord trobareu ovelles per tot arreu. Més d'un cop us haureu d'aturar a la carretera per deixar-les passar.


A Escòcia els serells estan de moda!

No em digueu que no és mono. Clar que és mono perquè estava en un tancat i nosaltres a l'altra banda segures.

INFANTIL... i QUE!


Us vau enriure molt de mi, blanc de les vostres opinions...

LA BARBIE JA ES A CASA!!!!

CON FALDAS... Y A LO LOCO


NO COMENT!!!!!!!!

LA BANDERA

Les tres ja tenim la bandera pejada a la paret! A vam comprar a Glasgow i la vam carretejar durant tot un dia!

Ara veiem que va valdre la pena dur el farcell de roba penjat a l'esquena!

RECORDANT...

Ai! Com es notava que hi havia massa turistes assedegats com nosaltres!

NO COKE!

Gran foto.

Dia 12

Dia 12: Glasgow-Edimburg
Que això acaba. Tornem a Edimburg i a la tarda ja agafem el vol cap a Barcelona.
Però volem aprofitar per descobrir de dia Edimburg, ja que quan vam arribar la vam veure de nit.
Per suposat visitem el seu castell i des de la muntanya on domina tota la ciutat, fem les corresponents fotos de tot el que s'hi veu.

Voltem per Old Town, pel New Town i acabem de fer les últimes compres de regals: uns tès, una botella de Scotch Whisky (ens direu borratxes, però ja el voldreu provar, ja).
Ens fa molta pena de marxar, perquè ens ho hem passat molt bé. Volia posar el compte de castells, però entre totes tres ens hem descomptat tantes vegades que no hem arribat a una xifra consensuada, però jo crec que uns 10 ben bons no en els treu ningú. ;-)

Dia 11

Dia 11: Glasgow
Avui el dia pertany a Glasgow. Curiosament encara que estiguem dormint en una casa victoriana, Glasgow no ho és pas. És una ciutat industrial amb moltissima vida de concerts, i actvitats.

Canviem el cotxe per un bus turístic perquè ens ensenyi des de les alçades i amb comentaris aquesta ciutat. Fa molt bon dia i no plou (que a Escòcia sempre és un mèrit el dia que no ho fa), i aprofitem per fer un cop d'ull ràpid mentre prenem el solet a la part descoberta del bus.
Baixem del bus per visitar la Catedral i la Universitat. Val la pena també l'estació central, el parc més vell de la ciutat, The Green, que té un hiivernacle molt maco, i una font de terracota, la més gran del món. Si voleu saber com era la vida a la ciutat tenen el Museu de la gent a Glasgow.
Per sopar triem un pub, el Babbity Bowsters, què podiem triar si no...i com beuen els de Glasgow mare meva!! No són perillosos, però és fàcil veure'ls fer esses pel carrer.

Una curiositat sobre el menjar: Glasgow és la capital del “junk food “, què que vol dir? Doncs que tot ho fan fregit, tot... les patates, que té la seva lògica, però també les pizzes, hamburgueses, els kebabs i fins i tot les barres de xocolata! 
Demà últim dia, no ens ho podem creure, si sembla ahir que vam arribar!!

Dia 10

Dia 10: Stirling-Glasgow
Adivineu que és el que hem visitat avui? Sí, un castell! Era fàcil perquè a Escòcia les opcions majoritàries són: a) castells, b) llacs. Ep, i encantades eh? Perquè el castell d'Stirling és tota una meravella (amb fantasma inclòs com pertoca a tot castell escocès).

Com la ruta fins a Glasgow ja no és massa llarga, ens ho prenem amb calma a Stirling, visitem l' Old Town estil medieval que és per no deixar de fer fotos en el meu cas i fins i tot hem fet una visita comentada i escenificada a la presó del poble. Volíem deixar allà a la Núria allà dins però ves per on s'hi ha negat...quines manies jejejeje.
A Glasgow, una casa victoriana ens espera per passar-hi dues nit..què bé, un dia sense tancar maleta!!

Dia 9

Dia 9: Fort William- Stirling
Ens llevem a Fort William en el dia que el nostre destí final és Stirling. Però abans de pujar al cotxe, que ja tenim el cul pla, ens decidim a fer una volta per aquesta ciutat que segons les guies és més extensa a l'oest de les Highlands.  La ciutat amb nom de fort, en honor a William of Orange i està envoltada per un espectacular paisatge...segons les guies (de nou), és el millor d'Escòcia i malgrat que ho hem estat discutint no acabem d'estar d'acord entre les tres. Per mi, Eilian Donan continua sent el top ten.

Després de tants castells i llacs, que maco és fer de “guiris” amb totes les de la lleis. Ens hem firat per aquell carrer peatonal ple de botigues de souvenirs, ja veureu ja quan tornem tot el que hem comprat!!
Sense distreure'ns més agafem el cotxe que encara ens queda una tirada força llarga fins no arribar a Stirling i a més fer camí a Escòcia sempre implica distreure's amb una cosa o una altra. De lluny ens vigila el Ben Nevis, la muntanya més elevada del Regne Unit.
A Stirling ens espera aquest magnífic castell per passar-hi la nit.