header-photo

DIA 8

DIA 8:Portree-Fort Williams

El
Cuillin Hills Hotel és un hotel d’aquells que dóna ganes d’estar-se uns dies. Les vistes increibles. M’hi hagués quedat ja una bona temporada, però la Yolanda i la Núria m’han fet tornar a la realitat: encara ens queden moltes coses per veure ! i, al menys el dia d’avui, ha pagat la pena.

De Portree hem baixat a Glen Brittle, Elgol i a Kyleakin hem creuat el pont cap a terra ferma, deixant enrera Skye.

Just a temps per fer la visita obligada al castell d’Elian Donan que ens va deixar la boca oberta a la Núria i a mi, i això que la Yolanda ja ens havia avisat que era molt maco.

Castell d'Elian Donan
Després la carretera ens ha portat entre les Five Sisters of Kintail per arribar a Fort William on hem fet la nostra següent parada.

DIA 7

DIA 7: Ullapool-Portree
Res millor per descansar que el Glenfield Hotel d'Ullapool.
Avui ens ha tocat viatge marítim: sort de la Biodramina. Hem anat a les Hèbrides en ferry des d’Ullapool que ens ha portat a Stornaway.
D’Stornaway, hem anat a Calanais per veure més restes perhistòriques. Aquest cop una estructura megalítica que recorda a Stonehedge del 2000 AC. Impressionant.

cercle megalític de Calanais
Després hem baixat a Tarbert, creuant l’Illa de Lewis i l’Illa de Harris. Aquí sembla que tothom té una illa !
De Tarbert hem agafat encara un altre ferry a Uig, a l’Illa d’Skye, però no ens hem aturat aquí, hem travessat l’illa fins a bonic poble de Portree on ara sí ens esperava el nostre allotjament.
Portree

DIA 6

DIA 6: Thurso - Ullapool
Hem passat la nit a Thurso al Castletown Hotel
La ruta d’avui ens porta per la costa oest de les highlands fins a Ullapool, però abans de marxar de Thurso la Núria i la Yolanda s’han capficat en què volien veure el Castell de Mey i veure per últim cop la silueta de les Illes Orkney.
Castell de Mey, prop de Thurso
Ens hem posat en marxa. Pel camí hem parat a la Reserva Natural Nacional d’Inverpolly per estirar les cames. Cada racó és preciós, però no ens hi podem quedar gaire. L’Oldman of Stoer i la Sandwood Bay, hauran d’esperar per a la propera.
Hem decidit millor arribar aviat a Ullapool, visitar el poble i ara venim de fer una mariscada per llepar-se els dits!

DIA 5

Dia 5: Inverness- Thurso
Avui ens hem llevat aviat, perquè tenim unes 3 hores i mitja de camí. Ens ha sabut greu deixar la típica Royston Guests House on hem passat la nit.
El ferry surt d’Scrabster fins a Stromnes en una de les illes Orkney i hem hagut de fer mans i mànigues per poder arribar a les 12h.
 L’illa és molt maca i, sobretot Skara Brae, un assentament prehistòric... es veu que els primers turistes hi van arribar fa 8.500 anys !! 

Restes prehistòriques d'Skara Brae
Ens haguéssim quedat més estona llàstima que havíem de tornar a les 19h !!

DIA 4

DIA 4: Aberdeen - Inverness 
Hem passat una nit molt agradable a l'hotel Hilton Aberdeen Treetops situat a Springfield Road, AB15 7AQ Aberdeen.
Aprofitem el dia per visitar el Llac Ness!!!!
Trobarem la Nessie??? No sabeu qui és, pregunteu-li a la Mónica, ens ha donat la llauna tot el matí fins que hi hem arribat... el resum de tot el que ens ha explicat durant dues hores és:
El monstre del Llac Ness, familiarment anomenat Nessie, és el nom d'una criatura llegendària que es diu que habita en el Llac Ness, un profund llac d'agua dolça (conegut a Escòcia com Loch Ness) prop de la ciutat de Inverness, ciutat que visitarem demà. Juntament amb el Big Foot i el Yeti, la Nessie és el "misteri" més difós de la criptozoología.

DIA 3

DIA 3: De Dundee a Aberdeen
Després de la caminada d'ahir, hem aprofitat l'hotel fins a l'últim moment, en shem llevat tard i hem esmorzat al jardí , realment ens hem senit importants envoltades de tanta bellesa. Mentre acabavèm de fer la maleta, la Yolanda està enganxada al wifi per pujar les fotos que hem fet fins ara al Faceook, la Mónica ja està dels nervis i jo molt discretament he sortit de l'habitació ja que no volia estar entre dues tempestes... Sort que entre amigues no hi ha cap pecat tan gros, segur que baixen a recepció rondinant de mi... Encertada!
Decidim començar el nostre camí cap a Aberdeen o "La ciutat del granit", allà farem nit abans de continuar en el nostre viatge.
Avui és un dia de relax, d'hotel a hotel, com a molt farem un vol per les prximitats, demà ja caminarem més.




DIA 2

DIA 2: Edimburg- Dundee 

Abandonem la vitalitat de la cutat d'Edimburg i marxem cap a Dundee. Allà farem nit a l'hotel HOTEL: The Landmark Dundee situat a Kingsway West, Invergowrie, DD2 5JT Dundee



Quins jardins, un no gosa marxar! Això és un paradís a la terra!

De camí hem aprofitat per visitar Sant Andrews i Stirling castle.
Què podem dir de St. Andrews?

Només queden les runes del que devia ser una immensa estructura arquitctònica que a patir la reforma (ho he llegit al mapa), ara hi viuen els "pijos", ja que és el bressol del golf,és a dir, està ple de "golfus" Realment no ens hi hem aturat massa ja que el cos ens demanava anar a Stirling castle, un dels cstells més grans que hi ha a Escòcia... A l'explanada del castell s'han celebrat concierts al aire lliure de diversos grups com REM, Bob Dylan, Wet Wet Wet i Runrig. llàstima que avui només hi regna el silenci... Només entres per la porta del castell et trasllades a l'època on les highlands eren governades per grans senyors i luxoses dames. La nostra primera paraula ha sigut:ohhhhh! Et trasllades a balls, exposicions, camines pels corredors com un infant que descobreix la infinitat del món... tot té un caire especial, melancòlic, ho mirem amb ulls d'infant...


DIA 1

Benvolguts viatgers, ja estem preparant les maletes per marxar cap el nostre destí. El primer de tot és recordar que la maleta no pot ser molt gran, per tant una bona llista del que necessitrem ens anirà molt bé. Només cal puntualitzar que el calçat sigui molt còmode i la roba lleugera.

3, 2, 1 ... comença la nostra aventura!!!!!! 


DIA 1: Barcelona-Edimburg

Tant bon punt hem possat un peu a Edimburg, ja ens sentim més lliures, estem preparades er aquesta aventura i per fi ja ha arribat el moment. Ens dirigim al'hotel per deixar les maletes, ja que hem decidit fer-hi la primera nit... i veure la vida de la ciutat des d'una prespectiva nocturna. L'hotel és el Holiday Inn Express Edinburgh - Royal Mile



Aprofitarem el que queda de dia per visitar Rossylin Chapel.
Rossylin chapel és una esglèsia del segle XV situda en el poble de Roslin, Mindothian, Escòcia. La capella va ser disenyada per Guillem Saintclair, el 1r compte de Caithnes. Per nosaltres és interessant la seva visita ja que va sortir a "El codi da Vinci" com a clau per la recerca del Sant Greal.