header-photo

Segona raó: la literatura

Si ha inspirat tots aquest autors, perquè no a nosaltres?










Primera raó per anar a Escòcia: els seus personatges il·lustres




Ja tenim el lloc decidit. La Núria, la Mònica i jo marxem a Escòcia. Hi ha un munt de raons: els paisatges, les gents, el monstre del llac Ness, els seus castells encantats, però és també per ser una terra de grans actors i de personatges il·lustres. Qui diu que mentre fem ruta no ens trobarem el Gerard Butler?

Els seus personatges il·lustres:


SIR SEAN CONNERY: (25 d'agost de 1930), és un actor i productor de cinema escocès. De la seva impressionant filmografia, cal destacar que ha fet d'agent 007, James Bond, set vegades. Ha guanyat, entre altres, un Oscar per al seu paper a Els intocables d'Elliot Ness el 1988, un BAFTA pel paper del frare Guillem de Baskerville a El nom de la rosa el mateix any, i dos Globus d'Or. El 5 de juliol del 2000, als 69 anys, va ser ennoblit per la reina Elisabet II per la seva carrera al cinema. El 2003 després del rodatge de la pel·lícula The League of Extraordinary Gentlemen, Sean Connery va anunciar la seva retirada del cinema.
Se li ha reconegut sempre haver mantingut el seu accent escocès, no importava quina fos la nacionalitat del personatge que interpretés. Malgrat que era més vell que la majoria dels Sex Symbols contemporanis, Sean Connery ha estat sovint qualificat de «Sexiest Man Alive» (l'home més sexy) per diverses revistes.


GERARD BUTLER: Nascut a Glasgow (Escòcia), és el més jove de tres germans, fills de Margaret i Edward Butler. Va passar els primers anys de la seva vida a Montreal (Canadà) abans de tornar a Paisley (Escòcia), després de la separació dels seus pares. Va créixer amb la seva mare, qui es va tornar a casar pocs anys després. No va tenir contacte amb el seu pare fins als setze anys. Va estudiar dret en la Universitat de Glasgow, on va ser president de la Societat de Lleis de l'Escola, i va treballar com advocat després de la seva graduació.

DEBORAH KERR: (30 de setembre de 1921 - 16 d'octubre de 2007), va ser una actriu britànica, un dels rostres més coneguts del cinema de Hollywood en els anys 50. Va ser Orde de l'Imperi Britànic.